måndag 9 februari 2015

Jodå, jag tycker väl om vintern


Det gör jag visst, det. Men ibland dyker det upp tillfällen då längtan efter värmen gör sig extra påmind. Som igår. Vi skulle bara till stora byggvaruhuset för att skaffa golv till ett par sovrum. Så insåg vi att avståndet till vårt semesterparadis - Öland - därmed krympt betydligt. Där satt vi i bilen och påminde varandra om sekvenser från en avlägsen sommar och plötsligt...

Men hu, vad kallt! Ett stopp vid en mataffär för att proviantera och sedan bar det vidare. Lill-skruttan tyckte vi kunde fika ute som vi gjorde en annan gång när solen sken och vattnet glittrade, men hon ändrade sig snart.

Vi satt istället i bilen vid en bedårande liten kyrka på en plats som heter Resmo, och intog vår matsäck. 


Men jag var förstås tvungen att se närmare på kyrkan, en av Sveriges äldsta som fortfarande används.


Tyvärr hade vi inte möjlighet att stanna på kyndelsmässogudstjänsten eftersom vi hade en tid att passa. 

Jo, förresten, min skiss har också blivit så klar jag kan tänka mig den. Man kan ju hålla på att pilla hur länge som helst, men nu får det vara bra för den här gången. Ha en fin Vänlig Vecka, alla!

~ Maria ~

9 kommentarer:

 1. Vilken vacker skiss? Någon du ritat av eller är det "bara någon".

  Resmo, var ligger Resmo? Du bor inte så långt bort från mig, ändå känner jag inte igen ortsnamnet?

  Nu ska jag läsa vidare i din blogg... kul att ha hittat hit!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du hittade hit, varmt välkommen 😊! Resmo ligger strax söder om Färjestaden på Öland. Vi åker till Öland om somrarna men brukar då mest hålla till på den norra delen. Nu när vi bara var i närheten av en händelse så tog vi bara en kort liten tur på ön.

   Ha en riktigt fin dag!
   ~ Maria ~

   Radera
  2. Och ja, ehm, skissen är bara nån vemsomhelst. Jag fick bara för mig att testa en kväll och se om "de gamla takterna" fortfarande satt i, hihi.

   Radera
 2. Vilken spontan utflykt ni gjorde, det ej planerade brukar bli de bästa!
  Din skiss där visar hur duktig du är, jättevackert!
  Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
 3. Tack för dina fina ord, de gjorde mig glad :).
  Ja det var en riktigt härlig dag. Har inte varit ute i solen på längre än jag tror är hälsosamt så bara det var en riktigt energikick.

  Ha en fortsatt fin kväll!

  ~ Maria ~

  SvaraRadera
 4. Visst längtar man efter vår nu. Härligt med små utflykter, det ger lite försmak av vad man kommer att göra sen. Du är verkligen skicklig på att teckna. Jag upptäckte när jag läste bakåt i din blogg att vi har många gemensamma intressen. Ha en trevlig vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varje årstid har sin tjusning men det ska bli skönt när värmen vänder åter. Tack för din fina hälsning :)! Det ska bli roligt att få läsa fler av dina inlägg på bloggen.

   ~ Maria ~

   Radera
 5. Åh så duktig du var på att teckna! Det var väldig roligt att se :) Och jag känner igen det där med att det är svårt att sluta pilla...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla för din uppmuntrande hälsning! Det känns stort att få dem från en konstnär :). Man får helt enkelt bestämma sig för när en bild är klar.

   Ha en fin dag!
   ~ Maria ~

   Radera