söndag 22 februari 2015

Att lägga pannan i djupa veck

Hahaha, så kan det gå XD! Mitt akvarellpapper är slut och det är långt till affären. Och jag var ju tvungen att fortsätta att få bilden klar, så vanligt kopieringspapper fick duga. Det var dumt.Alltså, tips nummer 1: Ska du tvunget måla med vattenfärger på tunt papper, ta inte för mycket vatten. Tips nummer 2: Tar du ändå för mycket vatten, försök inte lägga bilden i press innan den torkat, särskilt inte om du färglagt en större yta på en gång. Som ni ser så lärde jag mig detta den hårda vägen ;). Då gick det betydligt bättre med den späda blomman. 


Ha en fortsatt skön söndagseftermiddag!

~ Maria ~

10 kommentarer:

 1. Det där med för mycket vatten på penseln lärde jag mej i första klass! Vi skulle måla med vattenfärg på teckningslektionen och jag som aldrig målat med vattenfärg förut formligen dränkte penseln med vatten och resultatet blev ett jättebubbligt papper med utsuddade linjer...
  Jag gick fram till frökens kated för att visa henne min misslyckade bild och jag fick ett nytt papper och gjorde ett nytt försök.
  Då blev det tvärtom! Alldeles för lite vatten så färgen knappt flöt ut alls. Så lagom är bäst. Det är ett minne som följt mej genom livet, tror att jag skrivit ett inlägg i min blogg om det...
  Underbara målningar du gör. Du är superduktig!
  Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla är vi barn i början heter det ju. Men skam den som ger sig och trägen vinner heter det också. Jag hoppas fortfarande att jag ska lära mig mera :). Tack för din fina hälsning! Jag önskar dig en fin ny vecka.

   ~ Maria ~

   Radera
 2. Oh poor Maria ~ from now on use the best pieces of paper for your lovely work!
  x

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes, I might do that. But I still think I was pretty stupid, thinking that it would work putting a heavy book in top of the wet painting. I will never do that again :). Living means learning, I guess. Thank you dear Alex for your sweet visit.

   ~ Maria ~

   Radera
 3. Ååå vad du målar fint! Det är något jag skulle vilja kunna ☺

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du tittar in :)! Tack för din rara kommentar, den gjorde mig mycket glad. Det finns många böcker om teknik steg för steg i hur man tecknar människor, djur och annat. Där kan man hitta både tips och inspiration. Själv har jag inte tecknat på många år så det är riktigt roligt att ha hittat gnistan igen :). Ha en fin ny vecka!

   ~ Maria ~

   Radera
 4. Usj nei så synd, så nydelig maleri. Du får fram slike vakre ansiktsuttrykk. Gleder meg til å se neste bilde...på annet papir ;). Ha en god dag, Pam i Norge

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag måste nog ta mig i kragen och skaffa riktigt papper att måla på :). Tack för att du gläder mig med dina hälsningar!

   ~ Maria ~

   Radera
 5. Även om du lägger pannan i djupa veck, så tycker jag att bilden är jättefin. Jag beundrar dig verkligen som kan få fram ansiktsuttrycket så bra. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du för din uppmuntran. Jag fortsätter att försöka lära mig både teknik och uttryck och allt som oftast gör jag lärorika tabbar :). Ha en fin kväll!

   ~ Maria ~

   Radera