fredag 3 april 2015

Påskafton

Lite inspirerad av barnens pyssel försökte jag mig på att måla en kycklingbild. Ägg har sedan lång tid tillbaka förknippats med liv och det får man väl lov att knyta till påsken i allra högsta grad, även en långfredag som istället förknippas med död. Men även ett vetekorn måste grävas ner i jorden och dö innan det kan gro och bära ny frukt. 


Jag är inne i ett riktigt äppelstim, trots att det är långt till äppeltider! De här äpplena blir ett gratulationskort till en kär släkting. 


Jag önskar dig en fin påskafton! Var rädd om dig. 

~ Maria ~

4 kommentarer:

 1. Så vackert du målar och så fina ord du skriver.
  Önskar dej också en riktigt fin fortsättning på påsken fastän kyliga vindar blåser här utanför.
  Finas mammis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din fina påskhälsning! Just hos mig blåser det bara lite. Solen lyser och jag hoppas den lyser på dig också :).

   ~ Maria ~

   Radera
 2. Åh, nu har jag kikat runt på alla bilder du målar. Så roligt att se! Äpplena tycker jag särskilt mycket om :) Tänker på det du skrev om att färgerna gör dig lycklig, precis så känner jag! Jag hoppas du hinner spendera mycket tid med dina färger :)

  Påsken är över men jag hoppas att den har varit fin för dig och de dina.

  Anne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du tittar in :)! Tack för din fina hälsning. Det har varit en fin påsk här med nära och kära. Synd att tiden går så fort, men det gör den ju alltid när man har roligt.

   Ja, oj, vad det är härligt med färger! Om det är någon gång tiden går alldeles för fort så är det i måleristunderna. De ska bli flera för jag behöver verkligen öva på det där. Och jag kan inte riktigt låta bli när det är så roligt.

   Jag önskar dig en fortsatt fin vårvecka!

   ~ Maria ~

   Radera