fredag 17 april 2015

På tillväxt

Jag läste härom dagen på en väns blogg, att hon tycker mycket om att plantera och så, men inte om att slänga några små plantor. Jag är likadan. Provade att lägga tomatskivor på jorden för att se om de skulle gro (läste nånstans att det skulle vara möjligt) och minsann, det gjorde de :)! 


Men ska jag spara alla som har grott så blir det en hiskelig massa plantor! Det kan det vara värt :).

Just nu är hela köksbänken full av plantor på tillväxt, medan jag väntar på varmare tider då jag kan börja skola ut en del av dem. Och fler ska det bli! Tio påsar för ynka 25 spänn på stora varuhuset med blå och gul logga. Hur detta faller ut återstår att se. Människan sår, som bekant, men Gud ger växten! Jag hoppas på rik skörd :)!

Jag önskar dig en skön fredagskväll och en fin helg. Hoppas solen lyser på dig!

~ Maria ~

 

12 kommentarer:

 1. Visst är det härligt att se små frön växa och bli till stora plantor.
  Tänk vilken kraft det finns i naturen.
  Har du en trädgård du kan plantera dessa i?
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det fantastiskt! Jodå, trädgården väntar där ute. Det är så roligt att planera och sätta de där oslingsplanerna till verket.

   Ha en fin helg!
   ~ Maria ~

   Radera
 2. Now I see what you meant ~ !
  You have a soft heart my friend : )
  Very interesting about the tomato slices...note taken.
  Its been sunny but a very cold wind here, too cold for the seedlings to go out yet.
  Have a great weekend!

  SvaraRadera
  Svar
  1. It's hard to throw growing plants away. Nights are still cold here so I have to keep the plants inside for quite some time yet before I can get my kitchen counter back ;). I know it will be worth the wait.

   Have a blessed weekend!
   ~ Maria ~

   Radera
 3. Att få växter från tomatskivor var nåt nytt. Du är helt enkelt fantastisk! Ha en bra måndag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var nytt för mig också, och jag blev mycket glad när jag såg att det faktiskt fungerar! Tänk så många gånger det blivit över tomater efter en middag och jag bara har slängt dem. Jag kunde lagt dem på lite jord istället... Nåväl, hoppas på många goda tomater framöver :). Ha en fin måndag, du också!

   ~ Maria ~

   Radera
 4. Hos dig växer det verkligen så att det knakar! Mina små tomater har precis tittat upp ur jorden så det återstår att se om de växer sig stora. Och jag håller med, det är svårt att göra sig av med plantor... Lite mer hårdhjärtad har jag blivit med åren men det är fortfarande svårt. Lycka till med odlingarna och ha en fin fortsättning på veckan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är jättesvårt! Tänk om det är just den där plantan som hade gett mest frukt, den där som jag rensar bort. Det dröjer ganska långt in på säsongen innan jag slänger dem som inte blivit så kraftiga och frodiga som jag hoppats. Men fram till dess hoppas jag fortfarande :).

   Jag önskar dig en fin kväll och dito fortsättning på veckan!

   ~ Maria ~

   Radera
 5. Det är spännande att testa nya sorter. Jag är alltid optimist även om jag inte har gröna fingrar. Tack för din kommentar på mitt förra inlägg. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man vet ju inte förrän man provat, och att så fröer kan vara som ett spel på lotteri. Det är roligt när man får jackpot :)! Önskar dig en fin ny vecka.

   ~ Maria ~

   Radera
 6. Perfekt ju, att så och hoppas på att nån annan gör resten! :-)
  Fin fortsättning på helgen till dej!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur :)! Och snart är det dags att sätta ut dem i trädgården. Jag kan knappt vänta.

   En fin vecka önskar jag dig!
   ~ Maria ~

   Radera