måndag 3 augusti 2015

Det trodde jag (nästan) inte!

Vi var ju så hiskeligt sent ute med sättandet. 
Men det har verkligen hänt! :)
Några av mina potatisplantor blommar faktiskt och fler står i knopp. 
Jag gläds åt växten, åt vackra blommor och dofter från kaprifoler som växer sig kämpahöga i träden. Men mina övriga trädgårdsprojekt som står på tur kommer jag inte att hinna med innan min semester är slut. Vår nästa trädgård är i ett, milt uttryckt, sorgligt skick men det kan inte hjälpas. Just nu är det målning som gäller för min del, och inte är det tavlor den här gången men spännande är det! :) 

Lite saft ska det i alla fall bli av vinbären och de där fläderblommorna som jag fryst in för första gången, men det ska tydligen funka att göra saft av frysta blommor. Jag återkommer med rapport om resultatet :). 

Hoppas solen lyser på dig idag!
~ Maria ~

14 kommentarer:

 1. Spennende å høre hvordan det går med saften og hva det er du maler. Lykke til med dine poteter, så gøy at de vokser så godt. Alt godt, fra Pam over grensen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag passar på att måla fönsterkarmar för brinnande livet. Eller, ja, jag måste ju ge mig till tåls och vänta några timmar mellan strykningarna men när jag målar så målar jag :). Tack för lyckönskan med potatisen. Nu bara väntar jag på att undret sker där ner i jorden. Häftigt är det!

   Ha en fin dag!
   ~ Maria ~

   Radera
 2. Those little purple potato flowers are so pretty... I have only seen white ones.
  You have been a Land Girl, like in wartime, this summer Maria!
  I bet you are tanned ...and healthy!
  Do you go back to work soon...or not work outside the home?
  This painting SOMETHING is all very exciting...do we get to see what, soon??
  Laughter and love,
  A

  SvaraRadera
  Svar
  1. I too love the purple flowers. Last summer we planted three kinds of potatoes and they had purple, pink and white flowers. This year we chose only one of them; Asterix, a dutch one and they get the purple flowers. But no tan here! This summer has been a never ending story of rain :). I am painting windows (or the frames around them to be precise) so there really is not much to show. I'm soon done! :)

   Blessings,
   ~ Maria ~

   Radera
 3. Potatisblomman är en riktig liten skönhet. Spännande och höra hur saften smakar efter att klasarna varit frysta. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den vacker! Jag undervisade idag dottern om att innan folk kände till potatisknölens alla förträffliga fördelar så odlades den för sin blomsterprakt. Det har jag hört eller läst nånstans och visst skulle det kunna vara sant för den pryder verkligen där den står.

   Jag är en av dem som verkligen njuter av ett glas kall flädersaft så jag hoppas på ett gott resultat när jag skrider till verket. Just nu står vinbären och droppar av i en bytta. Gott:)!

   ~ Maria ~

   Radera
 4. Verkligen vackra blommor. Har inget minne av att blommorna vår potatis hade var så fina.
  Flädersaft är riktigt gott. Ser fram emot att få en "rapport" när du är färdig. :)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker potatisblommorna är jättevackra. Nu är det bara några få av plantorna som blommar än så länge, men när alla står i blom så är det som en grön natthimmel med små lila stjärnor i :). Asterix heter sorten som vi nu har och det är en holländsk sort som är motståndskraftig mot allt möjligt som en potatis kan råka ut för, både före och efter skörd. Det var därför som jag valde just den. Annars är jag mycket förtjust i en annan sort också, som vi provade förra sommaren och den heter Vivaldi. God matpotatis som ger god skörd tidigt. Dock inte lika motståndskraftig mot bladmögel som är ett gissel och kan förstöra stora mängder av plantor om det får härja.

   Ha en fin onsdag!
   ~ Maria ~

   Radera
 5. Vackra potatisblommor! Såg på instagram någon som tagit in dem i vas. Flädersaft är en favorit. Jag har försökt sätta fläderbuskar här hos mig, men det vill sig inte. Så nu har jag nästan gett upp. Fast jag misstänker att det är lupinerna på gården som är orsaken. Lupinerna ska dock veck nästa sommar då jag har en del trädgårdsplaner så kanske om jag har tur så tar fläderbusken sig då. Fin onsdag till dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket roligt grepp att ta in potatisblommorna i vas! Det har jag inte ens tänkt på att man faktiskt kan göra :). Lycka till med flädern nästa sommar. Hoppas den tar sig så du kan göra mycket saft!

   ~ Maria ~

   Radera
 6. Hoppas du har det bra i sommarvärmen. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å, vad gulligt av dig att titta in här trots att jag är superdålig på att uppdatera och ännu sämre på att hälsa på hos alla er andra. Livet runtom har tagit överhand! Men snart är jag nog färdigflyttad och kan börja ägna mig åt såna här roliga saker som att blogga igen :). Ha en riktigt fin kväll!

   ~ Maria ~

   Radera
 7. Good Morning Mary, by now you are probably eating your potatoes, Our weather has cooled down and is starting to feel so nice. days are very warm, but our nights have cooled so that we can now feel a little crispness in the mornings. I love this time of year :) Have a wonderful day and thanks for your sweet visit to my blog.
  Your blogging sister,
  Connie :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fall is already in the air! This saturday I hope that we will start harvesting our potatoes. Looking forward to it now after waiting several weeks. Thankyou for your sweet visit! 'Til next time,

   ~ Maria ~

   Radera