måndag 29 december 2014

En vinterpromenad

Provar nu för första gången att göra ett inlägg med telefonen. Det har firats jul och trots allt runtomkring så var det den lugnaste på flera år. Inte det att vi inte gjort allt, träffat alla eller rest som vi brukar, utan lugn och julefrid har ändå infunnit sig. 

Jag vill ta dig med på en promenad när skyn är så där ljust blå att den nästan är vit, när den kyliga luften nyper i näsan och det är så kallt att det nästan inte känns kallt alls. Kan du höra hur det knarrar under skorna?


Gnistrande vitt i de där pyttesmå kvistarna längst ut på grenen. Solen orkar precis upp för att skapa det där vintriga ljuset. 


Vovve är förstås med. Hittar ett och annat spännande att undersöka. 


Här har någon varit före oss. Längre bort hittade vi älgspår i diket. Skogens konung så nära... Smått hisnande tanke. 


En presumtiv julgran? 


Det är inte lätt att fånga det magiskt vintriga ljuset. Kameran medger inte några bra bilder i motljus så man får vara snabb om det inte bara ska bli svarta silhuetter. Men utsikten på väg hem var... Jag vill hitta något bättre ord än fantastisk men jag lyckas inte så vi får väl nöja oss så länge. 

Jag hoppas du haft en fin och fridfull jul. Innan jag avslutar mitt inlägg...

"Det folk som vandrar i mörkret ska se ett stort ljus; 
ja över dem som bo i dödsskuggans land skall ett ljus skina klart. 

Du skall göra folket talrikt, du skall göra dess glädje stor; inför dig skall de glädja sig, så som man gläds under skördetiden, såsom man fröjdar sig, när man utskiftar byte. 

Ty du skall bryta sönder deras bördors ok och deras skuldrors gissel och deras plågares stav..."

"Och skon, som krigaren bar i stridslarmet, och manteln, som sölades i blod, allt sådant skall brännas upp och förtäras av eld. 

Ty ett barn varder oss fött, en son bliver oss given, och på hans skuldror skall herradömet vila; och hans namn skall vara: Underbar i råd, Väldig Gud, Evig fader, Fridsfurste."

Jes 9Ha en fin dag, alla!3 kommentarer:

 1. Maria you HAVE captured the magical winter light...it looks so. so cold.
  Your dog is lovely. A blessed New Year to you!
  x

  SvaraRadera
 2. Så vacker vinterpromenad jag fick följa med på! Här har vi också haft en lugn och stillsam jul, precis så där lagom. Nu längtar jag redan efter våren! Gott Nytt År!
  Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
 3. Med så fine vinterstemningsbilder og de gode ordene du minner om, så kan man gå det nye Året lyst i møte. Takk, og Godt Nytt År til deg, klem fra Pam i Norge

  SvaraRadera