onsdag 27 juli 2016

Att vara mekaniker-fru...

...har olika fördelar. Som att man, i brist på rejäl och stor blomkruka just som planteringslusten sätter till som allra värst, kan få bli vid en gammal avlagd plåtfälg att plantera sina älskade pelargoner i! På lite håll ser den faktiskt nästan ut som en vacker gammal järngryta. Det är det inte, men nästan lika bra :). 


Jag var på besök hos min käre far, som gjort en liten blomgrupp i en gryta av aluminium. Grytan var för dålig för att laga mat i, men istället för att slänga den i soptunnan så återbrukade pappa den. Fint tycker jag att det blev. 


När jag var hos pappa så hjälpte jag honom också att städa lite i ett gammalt hus han har på gården. Jag måste bara visa vad som finns i taket i ett av rummen (säkert i de andra också, men de har spännpapp i vägen, så där syns det inte). Förr var man ju expert på återbruk, och det här är både detta och dessutom spännande dokumentation för eftervärlden. Men nu åter upp på barrikaderna - och då menar jag i kampen mot ogräset i trädgården ;). 

Ha en fortsatt fin juli-vecka!

~ Maria ~5 kommentarer:

 1. Google translation was not brilliant...was that your Dad in the newspapers?
  I like the 'unusual containers for flowers ~ great idea!
  Hope you win the battle with the weeds!
  xx

  SvaraRadera
  Svar
  1. No it's not my dad in the newspapers. These are old newspapers from the 1940's used as insulation in the ceiling to keep the cold out. People used what they had back in the days. I think it's interesting reading these pages, and also important to keep and save them for the future. There are articles from the war and related. In this specific room someone has taken down the white cardboard that covers the ceiling in the other rooms, maybe to restore the ceiling and paint it. But luckily he or she never got that far.

   Today is great weather for some weedbattle :)! I'll be in the garden if someone needs me ;).

   ~ Maria ~

   Radera
  2. How interesting, about the papers.
   Wish I could pop round to help!
   We'd definitely need a cool drink and a chat at the end :)

   Radera
 2. Åh så mysigt att titta in här. Ska se om jag kan lägga in din blogg på Bloglovin så jag får veta när du uppdaterar... :-)

  Att ta vara på det som är gammalt, återanvändning är bra. Att återanvända trasiga saker har inte varit något för mig... Jag är ju inte så händig... Men får kanske tänka till en runda till innan något åker till tippen... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du hittade hit Mia :)!
   När det gäller återvinning är det bara fantasin som sätter gränserna. Lycka till med något projekt om du provar!

   ~ Maria ~

   Radera