torsdag 9 juni 2016

Den blomstertid nu kommer

...med finklänningen och stiliga skjortan på, nya skor, vattenkammat hår, hissad flagga, björkklädd entré in till kyrkan (är det verkligen lämpligt att ha skolavslutningen i kyrkan med tanke på... ja, allt?), orgelspel och gåshud, barnkörer i olika storlekar och åldrar, intet öga torrt, tal av rektorn och prästen (måtte han fatta sig lagom kort även i år), blommor och tacktal till sexorna som lämnar vår skola för gott, psalmsång och nationalsång, uttåg till orgelspel, samling igen för att önska alla glad sommar, blomma till fröken, panik över allt vi inte hann lära oss under året, tårar och avsked, tomhet och tystnad, strålande solsken och klarblå himmel och allt blir återfött. 

Skolavslutning när allting är precis som det alltid brukar vara :). En fin torsdagskväll önskar jag dig!

~ Maria ~

5 kommentarer:

 1. Sounds like a beautiful event, full of satisfaction and beauty but a bit of an emotional rollercoaster!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I think last day of the semester always is a bit of an emotional rollercoaster. Vacation is great and we sure do need it this time of the year, but I miss the children something fierce! I always do. I also know that summers run quickly by and soon we will all be back in the classroom again :).

   Thanks for stopping by!
   ~ Maria ~

   Radera
 2. Jag tycker det är så fint att man fortfarande har avslutning i kyrkan. Ett samlingsrum med en fantastisk akustik. :) Jag minns mina avslutningar - ibland i kyrkan - med syrener, finklädda barn och stämning. Det blir en väldigt speciell stämning på avslutningar. Ha en fin helg och sommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det hör till att man har skolavslutningen i kyrkan om man kan. Det är en fin tradition. Det kan också bli fint att, som jag hört talas om att någon skola gör, ha avslutningen i bygdens hembygdspark. Men det har i flera år rasat en debatt om ifall det verkligen är lämpligt med att förlägga avslutningen till just kyrkan. En synvinkel är att det "stänger ute" dem som av religiösa skäl inte går in i en kyrka, och att man då hamnar på kollisionskurs med den svenska skolplikten. Nåja, åsikter kan gå isär, men Skolverket har sagt sitt och enligt dem så är det ok att ha skolavslutningen i en kyrka. Vi hade vår i en, och det var väldigt fint :). Även jag minns mina avslutningar som barn i den lilla kyrkan ute på den västgötska landsbygden som något vackert och mycket stämningsfullt. Den stämningen åstadkommer man inte i exempelvis en gymnastiksal, som för en del andra skolor är alternativet.

   Ha en fin dag!:)
   ~ Maria ~

   Radera
 3. Bra beskrivet! Fin sommar till dig också!
  Kram Anna

  SvaraRadera