lördag 27 oktober 2012

Inför Alla Helgons Helg

..., då jag har öppet igen, vill jag visa några bilder på nyheter i butiken.
Har ni tänkt på att det är färre än 60 dagar kvar till jul? Redan till helgen finns det några nya varor i butiken som för tankarna till jul, även om jag inte har dragit igång med julskyltningen på alla växlar riktigt än. Ändå kan det vara dags att börja tänka på presenter till nära och kära.

Kanske en...
 
 
...ullängel (20 cm lång, 12 cm mellan vingspetsarna) av handkardad och handtovad ull? Färgerna på bilden kan vara något missvisande, men kroppen är vinröd och vingarna äggskalsvita. Spetsen längst ner är vit, liksom knappen och tråden för upphängning. En ängel kan givetvis vara välkommen under alla årstider. Alla har vi nog någon i vår närhet som är värd en ängel ibland.

 
Dessa ullhjärtan är även de tillverkade av handkardad och handtovad ull från finullsfår. De är 11 cm höga och 8 cm breda. Band för upphängning i granen eller kanske för att fästa runt en flaska eller på ett paket till jul.
 
 
Ullstrumporna är också nya i butiken, tillverkade av handkardad och handtovad ull från finullsfår. Band för upphängning och kastade kanter av rött garn. Strumpan är 9 cm hög och 9 cm bred.
 

 
En trevlig present ska givetvis ges bort i en trevlig förpackning. Tygpåsen är 8 cm hög och 12 cm bred, lagom för någon härlig tvål och en flaska schampoo... 

 
...eller några av butikens ulldekorationer. 


 
En kokbok med härliga rätter från Italien kan passa någon som vill drömma sig till varmare breddgrader i vår vinterkyla och vårt höstrusk.
För endast 49 kr/st kan du ge någon du känner en present som passar
både ögat och gommen. Eller varför inte skämma bort dig själv?
 
 
Har du svårt att bestämma dig för vad du vill ge bort?
I Tant Gröns Lilla Bod finns också presentkort i olika valörer.
 
 
 
Välkommen till
Tant Gröns Lilla Bod 3-4 nov:
Lördag kl. 11.00-16.00
Söndag kl. 13.00-16.00
8 kommentarer:

 1. Mycket fint!
  Gillar dina ull-saker....
  Kram Sofia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack! Ull är verkligen ett härligt material att jobba med. Just nu bara kardar och tovar jag, men drömmen är att själv kunna klippa och kanske spinna en vacker dag. Ha en fin dag:)!
   Kram Maria

   Radera
 2. Hi hi! Vilka härliga varelser!! :)

  Här hemma har också julpysslet satt fart! Och ännu mer sug blev det när lite vitt från himlen kom såklart! ;)

  Kram Bettan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi, tack :). Vintern är en härlig tid, och höjdpunkten förstås julen med alla förberedelser och pyssel! Ha ett riktigt härligt veckoslut och en vilsam helg.
   Kram Maria

   Radera
 3. Mysiga små presenter du visar.
  Ännu roligare att du har gjord de själv:)
  Ja det gäller att vara i god tid även om det känns att julen är långt borta.
  Jag är alltid ute för sent, jag lär nog aldrig:(
  Kram Gerda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det allra roligaste tycker jag, att göra egna presenter, även fast det brukar bli bråttom dagarna före jul. De flesta i familjen brukar dock få köpta julklappar... Ha en skön kväll :)!
   Kram Maria

   Radera
 4. Du weißt ja, ich verstehe meistens die Texte nicht, aber die Bilder finde ich dann immer wieder total süß! Love it :)

  Greetings
  Claro <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Danke sehr :o)! Vielleicht kannst du die Texte mit Google translate ubersetzen? Es gibt ein kleines Ikon at the top :). Schöne Wochenende!
   Ganz liebe Gruβe
   Maria

   Radera