måndag 20 februari 2012

Det senaste tillskottet



 ...är en hel kaninfamilj som jag är mycket stolt över att få visa upp. De föddes, efter eget mönster, i helgen som gick och har fått ta plats i butiken. Kaninerna är ca 20 cm höga och stoppade med syntetvadd. Eftersom det är lite kyligt (våren låter vänta på sig några veckor) fick de lov att behålla halsduken på.
69 kr/st kostar dessa. 


På vänster skåpdörr hänger en vimpel ur min serie Änglalika©. Den är sydd i vitt bomullstyg och har röda x broderade på vimplarnas överkant. Ett vitt bomullsband håller ihop dem och de har upphängningsöglor i varje ände. Ca 1,3 m lång.
95 kr/st för dessa. 


Nytt i butiken är också denna charmiga vattenkanna i metall, för sköna vårdagar i "le jardin". 
89 kr/st.


Välkommen in den 3-4 mars och se bland mycket annat, förutom nyheterna och tipsen ovan:

  • nya söta plåtburkar i olika storlekar och färger (20-45 kr/st)
  • handgjorda doftpåsar i linne, lavendeldoft (20 kr/st)
  • vårfräscha muffinsformar, 24 st/pkt (15 kr/pkt)

Varma hälsningar från Maria


torsdag 16 februari 2012

Sportlovstips


Sportlovet här börjar lida mot sitt slut men vi njuter av de sista lediga dagarna och den vackra vita naturen. I Tant Gröns Lilla Bod skyltar jag nu om lite och tar fram några vårnyheter som jag kommer att lägga ut bilder på innan nästa öppet-tillfälle. Men här är några tips att fundera på till dess:


För den som äger ett badkar (tyvärr inte jag längre) kan det inte finnas något mer avkopplande efter en dag i backen än ett bad! Lyxa till badet lite med ett badsalt. Lavendel har en lugnande effekt.
Badsalt med äkta lavendel och eteriska oljor, ca 150 g: 45 kr/st. Finns även med citrondoft.


Levande ljus kan man nästan inte ha för många. Tänk bara på att inte ställa dem för tätt intill varandra och aldrig lämna dem utan uppsikt.
Blockljus dekorerat med spets och liten ros, brinntid ca 15 tim: 15 kr/st.


Till köket kan det så här års vara roligt att förnya. 
Handsydd kökshandduk, handbroderat hjärta och ögla för upphängning, 100% bomull: 40 kr/st.

Varmt välkommen till butiken första helgen i mars, då jag har öppet nästa gång. Eller kontakta mig (se kontaktuppgifter till höger) för annan överenskommelse.

måndag 6 februari 2012

Några axplock ur butiken


Änglalika© är en serie jag har utarbetat under tiden jag planerat min butik. Tankarna bakom den är tillåtande. Även det som inte är helt perfekt - det som är slitet, nött, annorlunda - kan vara dekorativt. Änglalikt. 

De ljusa stoppade hjärtana av tyg (mitten), ca 20 cm höga exkl. upphängning, dekorerade med en träknapp, upphängning av spetsband, kostar 35 kr/st.


Blombuketten blir fin med ett Änglalikt stålbandshjärta (övre hyllan, mitten). 10 kr/st kostar dessa, liksom de rutiga hjärtan av tyg som också med fördel kan användas i en bukett härliga rosor.

Grafikblad "Höst" av konstnär Lisen Johansson, Stockholm, kostar 200 kr/st.

Välkommen in i butiken för att titta närmare och se fler av mina varor! Öppettiderna finns till höger på sidan.

/Maria

Välkommen till Tant Gröns Lilla Bod!

Under flera år har jag närt en dröm om en presentbutik, där jag kan sälja saker som jag tycker om. Strax före jul förra året blev den drömmen verklighet och nu finns butiken Tant Gröns Lilla Bod hemma i min egen trädgård. Där säljer jag nu både egentillverkade och inköpta presentartiklar. Här finns också keramik och konst.

I den här bloggen kommer jag att lägga ut bilder från butiken samt tipsa om erbjudanden och nyheter. Här finns också öppettider, som tillsvidare är första helgen varje månad: lördagar kl. 11-16 och söndagar kl. 13-16. Däremellan finns möjlighet att komma överens om andra tillfällen att besöka butiken.

Välkommen!

Önskar Maria Greneskog